آیا این مرد جانشین پوتین خواهد شد؟

این پارانویا و احیای لفاظی‌های جنگ سرد قدرت و تصرف کرملین توسط شاهین‌های تندرو سرویس امنیت فدرال روسیه از سال ۲۰۰۶ میلادی به این سو را نشان می‌دهد موضعی که در سالیان اخیر تقویت و تشدید شده است.

هم چنین، مجوز ترور منتقدان در خارج از کشور، افزایش جاسوسی سایبری، مسموم کردن مخالفان، نفوذ و عملیات اطلاعات نادرست و جنگ وحشیانه علیه مخالفان سیستم روسیه و جمهوری‌های شوروی سابق نیز با این رویکرد و بینش عملی شده اند.

این ذهنیت مبتنی بر محاصره ملی است. پاتروشف به طرز عجیبی “روس هراسی” در اوکراین را بخشی از یک کارزار تبلیغاتی غربی توصیف کرد که معتقد است ریشه آن به نویسندگان حسود اروپایی باز می‌گردد که “ایوان مخوف” را لکه دار می‌کردند.

او در سال ۲۰۲۱ میلادی گفته بود:”روس هراسی غربی دیروز و به تازگی به وجود نیامده است. این داستان پیشینه‌ای بسیار طولانی دارد. نویسندگان غربی قرن‌ها پیش سعی کردند کشور ما را بدنام کنند. ایوان مخوف را در نظر بگیرید که در غرب به دلایلی “وحشتناک” نامید می‌شود. “افسانه سیاه” در

مورد او به عنوان یک ظالم ظالم در طول زندگی یک پادشاه توسط وقایع نگاری غربی که می‌خواست توجه اروپایی‌ها را از آن چه در کشور‌های شان رخ می‌داد منحرف کند نقل شده بود. آنان دوست نداشتند تزار روسیه رهبری سیاسی و اخلاقی شان را برسمیت نشناسد”.

این در حالیست که هر مورخ واقع بینی می‌پذیرد که ایوان مخوف یک ظالم وحشی بود که از ترور به عنوان یک سلاح سیاسی استفاده می‌کرد. او هم چنین اولین تزاری بود که پلیس مخفی را راه اندازی کرد. پلیس مخفی دوران او معروف به “اوپریچنیکی” ابزاری برای اعمال حکومت استبدادی اش بود.

پوتین و استالین نیز ذهنیتی مشابه او را داشته و هر مخالفتی را به مثابه خیانتی علیه کشور قلمداد کرده اند. ایوان مخوف بین دوره‌های سادیسم، دعا و توبه در نوسان بود. پس از هفت سال حکومت وحشت پلیس مخفی او منحل شد.

البته طرح اطلاعات نادرست در روسیه موضوع تازه‌ای نیست. بلشویک‌ها در سال ۱۹۱۷ میلادی عملیات فریب و نفوذ را به عنوان سلاحی جدایی ناپذیر در زرادخانه خود قلمداد می‌کردند.

آیا این مرد جانشین پوتین خواهد شد؟

لنین گفته بود: “ما باید آماده به کار بردن نیرنگ، فریب و پنهان سازی حقیقت باشیم. در سیاست هیچ اخلاقی وجود ندارد تنها مصلحت وجود دارد”.

یکی از همکاران کمیسر کمونیست در موافقت با این گفته افزوده بود: “راست گفتن یک عادت بسیار خوب بورژوایی است، اما دروغ گفتن برای ما با اهداف مان توجیه می‌شود”.

از آن زمان به این سو بود که اخبار جعلی و اطلاعات نادرست در سراسر جنگ سرد در مقیاس به اصطلاح صنعتی و گسترده به کار گرفته شد. امروزه در مورد اوکراین تبلیغات نادرست بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی روسیه است. روس‌ها اکنون به فرمان “سون تزو” مبنی بر آن که “اساس جنگ تماما فریب است” پایبند هستند. یک مورد آشکار در مورد استفاده پاتروشف از اطلاعات نادرست در مصاحبه‌ای با کومرسانت در ژوئن ۲۰۱۵ میلادی آشکار شد.

او گفته بود:”همه ما عبارتی را که آمریکایی‌ها برای توصیف نزدیک‌ترین همسایگان روسیه به کار بردند به خاطر داریم. آنان همسایگان روسیه را “دولت‌های خط مقدم” نامیدند و به طور واضح نشان دادند که “خط مقدم” در امتداد مرز‌های ایالتی ما قرار دارد. با این پیشینه اعلام شده که فرماندهی ناتو در نظر دارد تا یک گروه ۳۰۰۰۰ نفری را در اینجا مستقر کند”.

این گفته تحریفی کلاسیک از سوی پاتروشف بود. اشاره او به تصمیم چهار ماه پیش از این اظهارنظر برای افزایش نیرو‌های واکنش ناتو (NRF) یک سپاه واکنش سریع بود. “ینس استولتنبرگ” دبیرکل ناتو در آن زمان گفته بود:”در مجموع نیرو‌های واکنش ناتو تقویت شده تا حدود ۳۰ هزار سرباز خواهد داشت”. در اینجا انتشار اطلاعات نادرست نهفته است برنامه ناتو این نبود که ۳۰۰۰۰ سرباز در مرز روسیه مستقر کند. این صرفا تعداد نیرو‌های اختصاص داده شده به نیرو‌های واکنش ناتو بود.

واقعیت آن است که ناتو حتی خود نیز سرباز ندارد و تک تک کشور‌های عضو طبق درخواست فرماندهان ناتو نیرو ارائه می‌کنند. واحد‌های واکنش ناتو تا زمانی که توسط ناتو فراخوانده نشوند در کشور‌های خود باقی می‌مانند.

بنابراین، ادعای پاتروشف مبنی بر استقرار ۳۰۰۰۰ نیروی ناتو در مرز روسیه آشکارا نادرست بود. مسئله این است که آیا او اظهارات علنی ناتو را اشتباه متوجه شده یا عمدا دروغ گفته است. پاتروشف از سال ۲۰۰۸ میلادی رئیس شورای امنیت ملی روسیه بوده است. او مدیر سرویس امنیت فدرال روسیه و یکی از مقام‌های ارشد اطلاعاتی آن کشور در سه دهه گذشته بوده است. بنابراین، او آگاه‌ترین مقام امنیت ملی در کرملین است. در نتیجه، او به صراحت در مورد نقشه ناتو برای نیرو‌های واکنش آن پیمان دروغ گفته است.

پاتروشف با هدف تثبیت جنگ اوکراین خاطرات پیروزی شوروی علیه آلمان فاشیست در جنگ جهانی دوم را به عنوان راهی برای تقویت ناسیونالیسم روسیه و حمایت از تهاجم تداعی می‌کرد.

زمانی که در مورد درخواست اوکراین برای بستن مرز روسیه از نزدیک‌ترین مشاور پوتین پرسشی مطرح شد او محاصره احتمالی دونباس را با محاصره استالینگراد مقایسه کرد. او دولت اوکراین را یک حکومت نظامی فاشیست معرفی کرد و تئوری‌های توطئه درباره “جنایتکاران نئونازی” را مطرح نمود. او مدعی شد که اوکراین از “نئونازی‌ها برای سازماندهی کودتا‌ها و ماموریت‌های خرابکارانه” در دیگر کشور‌ها استفاده می‌کند.

با این وجود، تمرکز جهان بینی پاتروشف ایالات متحده آمریکا است یا همان طور که کا گ به آن اشاره می‌کرد:”رقیب اصلی”.

آیا این مرد جانشین پوتین خواهد شد؟

او در اوایل سال جاری گفته بود:”ایالات متحده در تلاش است تا ثابت کند که روسیه طرف درگیری در اوکراین است، اما اینطور نیست. ایالات متحده خود آغازگر درگیری در اوکراین است. آنان از طریق یک کودتا مردم اوکراین را تحت کنترل خود درآوردند. این امریکایی‌ها بودند که تمام این رویداد‌ها را آغاز کردند. باراک اوباما در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود به این موضوع اذعان کرد”.

این در حالیست که اوباما صرفا گفته بود که ایالات متحده می‌تواند به عنوان یک میانجی در هر تغییر قدرتی در کی یف عمل کند.

چشم انداز دلخراش جانشینی پاتروشف به جای پوتین بسیار واقعی به نظر می‌رسد. رئیس شورای امنیت ملی روسیه ۷۱ سال سن دارد و در اوج نخبگان داخل کرملین باقی مانده است. برای پاتروشف که نزدیک به ۵۰ سال دوست و معتمد پوتین بوده تشدید تنش با ایالات متحده و اوکراین پایگاه قدرت اش را تقویت می‌کند. او از درگیری لذت می‌برد و این تصور غرب را که جهان بین درگیری و صلح در نوسان است رد می‌کند. او نیز مانند پوتین معتقد است که جنگ ادامه سیاست با ابزار‌های دیگر است و حمله به اوکراین تنها بخشی از جنگ روسیه با غرب می‌باشد.

منبع

سایت کلید نقره ای یک سایت خبری با هدف تبلیغ در سایت و اخبار آنلاین و بروز ایران جهان شکل گرفت.در این سایت اخبار ها با دسته بندی های ورزشی،فناوری،فرهنگی،اخبارسیاسی،جهان،حوادث،اقتصادی،اجتماعی وجود دارد.کلید نقره ای در قسمت تبلیغات خدمات مختلفی رو ارائه میده.ریپورتاژ آگهی و بک لینک و تبلیغات بنری در سایت موجود است.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *